Blog

Čapulka se chystá na výstavu !!!

23.09.2012 18:56

Tak Čapulka se oficiálně bude jemenovat Car a dnes si důkladně prohlédl včerejší poháry Kukýna a prý bude taky takové vyhrávat.

Rozloučení s Brayenem

14.09.2012 20:37

Včera do nového domova odešel Brayen - Béďa. Nakonec si ho před týdnem zamluvl jeden mladý sympatický pár a když si vše pro Béďu nakoupili a připravili, tak si pro něho včera přijeli. Už to byl pěkný macek, byl moc hodný, slyšel a poslouchal na zavolání a i čistota mu velice dobře šla. Nožička se mu neustále zlepšovala a zlepšuje, tak jsem přesvědčena, že to nakonec bude krasavec se vším všudy. 

Další naše miminko Čapulka, tak o tom pomalu ani nevím. Je to spokojené mímo, které vlastně.... když si teď uvědomuji vůbec neslyšíme, že by vydávalo nějaké zvuky. Zcela mimořádně někdy zakňourá, když náhodou leží na zádech a nemůže se překulit.

Musím nafotit a vložit nějaké fotky, ale já nevím čím to je, ale já prostě nějak nestíhám a jsem neustále unavená. Kdybych pila tvrdý alkohol, tak si budu myslet, že mám otravu metylalkoholem, protože i rozostřené vidění by taky občas bylo :-)  Naštěstí tvrdý alkohol nepiji vůbec, tak to bude asi obyčejná únava materiálu a stáří klepe na dveře.

Ještě si musím silně postěžovat na Naďu, která mi na zahradě udělala nespočet škod. Rozkousala několik plastových kýblů, tři fotbalové míče vnuků, několik hraček, zahradní hadici v domečku a hlavně hodně drahou coulovou hadici venku. Myslela jsem,že vyskočím z kůže. Nevím co ji hrabe, ale tohle dělá vždy po každém vrhu a je asi nějak hormonálně rozhozená či co, protože to nechápu.

Zde vkládám poslední fotku Brayena

Čím vylepovat uši

12.09.2012 16:29

Na článek o lepidlech reagovala paní Zuzana Lapková a doporučuje toto lepidlo :

https://eshop.salonoliver.cz/pudry-kridy-barvy/lepidlonausicopydex-tuba50ml-7427/466-Pritt
 

Tímto paní Zuzaně velice děkuji a určitě vyzkouším.

Nikdy nevěřte chlapům!!!

10.09.2012 15:18

Nějak pořád nestíhám a nestačím psát, což mě mrzí, ale mám toho teď nějak hodně a posledná dva vrhy to byla taky tragédie a tak asi funguje nějaká únava materiálu, zpomalené myšlení a nastvájící stáří. Fuj, to je, ale hnusné!

Vše kolem buldoků si dělám sama, jen při porodu mi asistuje manžel. Ne, že by z toho byl nadšený, ale prostě musí!! Štěňátka mi z operačního stolu nosí na druhý stůl, kde  si je oživuji, odsávám a masíruji.Když je všechny nanosí, masírovat musí taky a tak mu samozřejmě dávám ty živější, protože on to tak moc neumí a bojí se trochu razantněji přitlačit. Poslední vrh byl hodně špatný, to jsem už popisovala a jediné štěňátko které dobře dýchalo bylo strakaté a to měl manžel a řekl že je to fenka. Doma jsem zapsala váhu, napsla jsem si poznámky typu hnědá fena tečka na hlavě, strakatý pes atp. Celou dobu, jsem ale žila v domnění, že strakaty je fena kterou masíroval manžel. Soustředila jsem se nejvíc doma na jednu Claudii, kterou jsem si chtěla nechat, ale bohužel mi umřela. Při vážení jsem to měla jednoduché, strakaté bylo jedno a tak bylo v poslední kolonce. Po pár dnech jsem se nějak zaměřila na své zápisky a říkám si, bože, já tady mám chybu a mám tady napsáno že starkatý je pejsek a přitom je to fenka. Nedalo mi to a raději jsem si to šla zkontrolovat a ono ejhle, můj zápis byl správný, starkatý je opravdu pes. Tím že Naďa se o štěně starala, odpadlo masírování, tak pravda vyšla najevo pozdě. Přesto si myslím, že toto by se takové chovatelce jako jsem já stávat nemělo a tak si dávám napomenutí a důtku !

Protože se mi stal málem i jiný malér a poslední dobou už chlapům fakt věřit nebudu. Nějak jsem tady řešila problém vylepování uší buldokům, protože se na mě poslední dobou obracejí chovatelé o rady jak a čím atp. Běžně to děláme vteřinovým lepidlem. Manžel s kamarádem všemělem mi naprosto vážně řekli, že na to by bylo nejlepší epoxidové dvousložkové lepidlo. Houby tomu rozumím a začala jsem ho schánět. Když jsem ho sehnala, tak se mi vysmáli, že si dělali legraci a že bych buldokům uši spálila. No, vtipný mi to nepřišlo vůbec a důvěřivá už rozhodně nebudu :-(

Béďa - Brayen a akční cena!!!!

07.09.2012 20:13

Nestačím , nestíhám...

05.09.2012 14:53

Tak alespoň fotky

Konečně září...

01.09.2012 23:58

Tak je konečně další měsíc a mohu vkládat informace. Brayen má za sebou kontrolu vrhu, tetování a očkování. V pátek měla přijet jeho panička na návštěvu,ale někde se zdržela a přijede jindy. Já bych si zde Brayena ráda ponechala trochu déle než je zvykem, protože tím, že ho odkojila jorkšíračka, tak přeci jen mlíčka nebylo tolik,kolik mělo být a jaké mělo být a Brayen měl trochu měkkčí nožičky. To byl můj názor, ale podle pana doktora nesprávný. Jedna nožka se mu vzorně zpevnila a u druhé jsem udělala trochu chybu, že jsem Brayena pouštěla na zahradu, kde měl pohybu víc než měl mít, což pro jeho nožičku nebylo správné. Pan doktor mi vysvětlil, že je to růstová záležitost, že prostě někdy jedna kostička roste rychleji než ta kostička vedle a že se tedy musí počkat, až ta druhá pěkně doroste. Tak doufejme, že má pan doktor pravdu a já bych ráda počkala a měla Brayena na očích.

Co se týká výdržky, tak je to Cecilka, ale já ji říkám Čapulka. Čapulka je prostě nádherná holčička, tím že je hodně bílá, tak je prostě taková něžná a strašně roztomilá. Když se v noci od maminky zatoulá, tak tedy umí řvát jako driáčnice, ale většinou je moc hodná a spokojená, pořád si pomlaskává a olizuje všechno jazýčkem. Naši kluci jsou z ní úplně vedle a dvouletý Davídek by na ni koukal od rána do večera a pořád říká : ta je loztomilá, viď? Kup mi ji !

Jinak bych chtěla napsat, že v letošním roce snad není dne, abych nedostala mailíkem nějaký dopis co se týká AB. Dostávám krásné dopisy,ve kterých mi řada lidí chválí stránky, za to moc a moc děkuji a velký dík především patří mému šikovnému a chytrému synovci Petrovi, který mi ty to stránky udělal a který mi je vždy upraví podle mých představ, např. vytvoří diskuzní fórum.

Dále mi řada lidí vysloví obdiv a chválu nad tím jak se starám o své buldoky. K tomu bych chtěla napsat, že rozhodně nedělám nic mimořádného, pouze mě chov psů velice baví. Jsem si jistá, že se o své psy starám dobře, ale to pokládám za samozřejmost, která obdiv nezasluhuje. Co bych to byla za chovatelku, kdybych své psy neměla ráda a dělala to jen pro peníze. Fuj, tak to bych tedy nechtěla, ale taky si samozřejmě musím nechat za štěňátko zaplatit a nemohu je rozdávat zadarmo. Chov stojí peníze a není to žádná zanedbatelná částka. Já si myslím, že pro peníze se to prostě dělat nedá a že to musí člověka strašně moc bavit. V poslední době, ale svůj názor občas zpochybňuji, protože tím, že mi píše hodně lidí a mj. žádají o radu nebo o rady s chovem AB, tak čím dál více  zjišťuji, že to jsou  majitelé štěňátek s PP které nejsou z mé chov. stanice, ale jejich majitelé žádají o radu mě, neboť chovatel jim z nějakého důvodu neporadí.  Ösobně to opravdu nechápu, protože tím, že štěňátko prodám, tak to rozhodně nepokládám za uzavřenou záležitost a jsem připravená, ochotná a schopná poradit s čímkoliv co se týká AB. A když sama nevím, pokouším se problém konzultovat jinde a získat radu kdekoliv.

Nemám problém poradit s čím kolik a komu koliv, ale v diskuzním fóru můžete zveřejnit Vaše špatné zkušenosti s některými "chovateli" co neporadí a odchodem štěňátka definitivně zabouchnou dveře. Zajímalo by nás to určitě všechny. Já sama za sebe mohu říct, že já poradím vždy a taky si jsem jistá, že  na 100% ´poradí i chov.stanice Agent Arnak a Liatris Bulls. Určitě i mnoho dalších a proto nám pište  Vaše zkušenosti.

Jedna fotečka Brayena a jedna miminek.

24.08.2012 20:16

Brayen je moc hodné štěňátko. Teď bylo tolik zmatků a vedro, že jsem nějak ani nejela na kontrolu vrhu, tak budu muset příští týden napravit, nechat ho otetovat a už si ho nová panička bude moci odvéz. Ale pospíchat ještě nebudeme. Když je jen jeden, tak je to náš tulínek a ještě týden se s ním budeme chtít poňuchňat. tedy popravdě přijedou v neděli vnuci z prázdnin, tak chci, aby si ho ještě aspoň týden užili, protože by mi chtěli tahat mimina. Jsou to velký chovatelé, hlavně ten starší Lukáš, to je určitě můj budoucí nástupce :-)

Konečně to máme za sebou ...

23.08.2012 19:01

Tak jsem šťastná a Naďa asi taky. Poslední dobou mi fenky vůbec nedávají znát příznaky porodu. Naďa spala u mě v ložici celou noc naprosto v klidu, taky aby ne, když tam díky klimatizaci máme krásných 16 stupňů. Před polednem jsem ji už ven na čurání nepustila, což bylo velice chytré ( musím se pochválit) a nechala jsem ji vyčurat se v hale na dlaždičky. Když jsem před 20 lety vybírala světlou dlažbu do haly, vůbec jsem netušila, kolik mi to v budoucnu zachrání štěňátek. Moč totiž měla Naďa zelenou a to značí, že se už odlučují placenty. Jinak na ni vůbec nic vidět nebylo, snad jen potom venku trochu průjem. Císař byl domluvený na 15 h, na veterině se už Naďa rozdýchávat začala a už jsem si přála aby raději ležela na stole a nerozchrčela se mi. Nemohu ani říct, že to bylo za pět minut dvanáct, spíše za minutu dvanáct. Tep už měla štěňátka velice slaboučký u jednoho pan doktor ani nevěřil, že ho rozdýchám. Jedno štěňátko bylo trochu zavodněné,sice dýchalo, ale po pár minutách umřelo. Tak máme doma dva kluky a dvě holčičky. Držte nám všichni palečky, ať miminka přežijí. Ještě v autě se Naďa z narokózy naprosto probrala, začal přecházet v autě sem a tam a začala se hodně rozdýchávat. Po příjezdu jsem měla docela fofr ji zklidnit, už chrčela  docela dost. Naštěstí se mi povedlo ji uklidnit a už spokojeně odpočívá s rodinkou v ložnici.

 

Varování !!!!

21.08.2012 15:30

Tyto extrémně vysoké teploty jsou velice nebezpečné pro všechny a pro Anglické buldoky především. Venčete své pejsky v ranních hodinách a v pozdních večerních hodinách. Například u nás včera večer ve 20 h teploměr na zahradě ukazoval stále 35 stupňů. V těchto dnech zajistěte pro buldoky chladnější místo, dostatek čerstvé vody a žádné lítaní, blbnutí ani aktivita.

Naši buldoci zatím vedra snášejí dobře, domeček mají tepelně zaizolovaný a proto v něm mají v zimě teplo a v létě příjemný chládek, protože je uvnitř i vykachlíkovaný. Buldoci nevylezou ven ani omylem a vylézají až tak ve 23 h, Chytrá zvířátka. Jenom nás týrají šíleně mouchy. Je sucho a touto dobou mouchy koušou a nejvíce mají rádi jemné ouška buldoků. Nestačím to v domečku vystříkávat biolitem a i uši musím ošetřovat. Už aby se nám ochladilo !!!!!! 

 

Modlím se, aby Naďa nezačala rodit a ještě vydržela aspoň do čtvrtka. Taky už mi to hlásí, že budu mít limit dat překročen, tak možná opět budu muset novinky na blog napsat až v novém měsíci.

<< 14 | 15 | 16 | 17 | 18 >>