Konečně září...

01.09.2012 23:58

Tak je konečně další měsíc a mohu vkládat informace. Brayen má za sebou kontrolu vrhu, tetování a očkování. V pátek měla přijet jeho panička na návštěvu,ale někde se zdržela a přijede jindy. Já bych si zde Brayena ráda ponechala trochu déle než je zvykem, protože tím, že ho odkojila jorkšíračka, tak přeci jen mlíčka nebylo tolik,kolik mělo být a jaké mělo být a Brayen měl trochu měkkčí nožičky. To byl můj názor, ale podle pana doktora nesprávný. Jedna nožka se mu vzorně zpevnila a u druhé jsem udělala trochu chybu, že jsem Brayena pouštěla na zahradu, kde měl pohybu víc než měl mít, což pro jeho nožičku nebylo správné. Pan doktor mi vysvětlil, že je to růstová záležitost, že prostě někdy jedna kostička roste rychleji než ta kostička vedle a že se tedy musí počkat, až ta druhá pěkně doroste. Tak doufejme, že má pan doktor pravdu a já bych ráda počkala a měla Brayena na očích.

Co se týká výdržky, tak je to Cecilka, ale já ji říkám Čapulka. Čapulka je prostě nádherná holčička, tím že je hodně bílá, tak je prostě taková něžná a strašně roztomilá. Když se v noci od maminky zatoulá, tak tedy umí řvát jako driáčnice, ale většinou je moc hodná a spokojená, pořád si pomlaskává a olizuje všechno jazýčkem. Naši kluci jsou z ní úplně vedle a dvouletý Davídek by na ni koukal od rána do večera a pořád říká : ta je loztomilá, viď? Kup mi ji !

Jinak bych chtěla napsat, že v letošním roce snad není dne, abych nedostala mailíkem nějaký dopis co se týká AB. Dostávám krásné dopisy,ve kterých mi řada lidí chválí stránky, za to moc a moc děkuji a velký dík především patří mému šikovnému a chytrému synovci Petrovi, který mi ty to stránky udělal a který mi je vždy upraví podle mých představ, např. vytvoří diskuzní fórum.

Dále mi řada lidí vysloví obdiv a chválu nad tím jak se starám o své buldoky. K tomu bych chtěla napsat, že rozhodně nedělám nic mimořádného, pouze mě chov psů velice baví. Jsem si jistá, že se o své psy starám dobře, ale to pokládám za samozřejmost, která obdiv nezasluhuje. Co bych to byla za chovatelku, kdybych své psy neměla ráda a dělala to jen pro peníze. Fuj, tak to bych tedy nechtěla, ale taky si samozřejmě musím nechat za štěňátko zaplatit a nemohu je rozdávat zadarmo. Chov stojí peníze a není to žádná zanedbatelná částka. Já si myslím, že pro peníze se to prostě dělat nedá a že to musí člověka strašně moc bavit. V poslední době, ale svůj názor občas zpochybňuji, protože tím, že mi píše hodně lidí a mj. žádají o radu nebo o rady s chovem AB, tak čím dál více  zjišťuji, že to jsou  majitelé štěňátek s PP které nejsou z mé chov. stanice, ale jejich majitelé žádají o radu mě, neboť chovatel jim z nějakého důvodu neporadí.  Ösobně to opravdu nechápu, protože tím, že štěňátko prodám, tak to rozhodně nepokládám za uzavřenou záležitost a jsem připravená, ochotná a schopná poradit s čímkoliv co se týká AB. A když sama nevím, pokouším se problém konzultovat jinde a získat radu kdekoliv.

Nemám problém poradit s čím kolik a komu koliv, ale v diskuzním fóru můžete zveřejnit Vaše špatné zkušenosti s některými "chovateli" co neporadí a odchodem štěňátka definitivně zabouchnou dveře. Zajímalo by nás to určitě všechny. Já sama za sebe mohu říct, že já poradím vždy a taky si jsem jistá, že  na 100% ´poradí i chov.stanice Agent Arnak a Liatris Bulls. Určitě i mnoho dalších a proto nám pište  Vaše zkušenosti.