Blog

Brayen - bezkonkurenčně nejlepší pelíšek ze všech

20.08.2012 15:01

Toto je zaručeně nejlepší a nejvyhledávanější místo na odpočinek pro všechna štěňata, která se kdy v tomto domě narodila. Nejinak je tomu i pro Brayena, který toto místo taky rád vyhledává. Buď je to tím, že hned vedle je mé místo u stolu a nebo to dělá ta magická korkovo - kožená krabice vedle, ve které jsou uloženy všechny důležité buldočí dokumenty. Jsou v ní všechny PP, očkovací průkazy, knihy odchovů, bonitační karty a prostě celá historie našich AB.

Alex ze Zlatník

20.08.2012 14:56

Doma mu říkají  Jeff, baští prý až na kyselou okurku úplně všechno :-)

Guliver ( Zorro - vrh Z )

18.08.2012 22:15

Dnes jsem měla moc milou návštěvu a to Gulivera se svojí paničkou Haničkou. Guliver je prostě úžasný, vychovaný, hodný a moc a moc hezký. Hezky se nám povídalo,bylo to moc fajn odpoledne. Guliver si nejprve v rodném domově vše očuchal, ale potom se spokojeně natáhnul a nechal nás dvě, abychom si podrbaly od vaření přes výstavy. S Hankou jsme Guliverovi naplánovaly jeho první výstavu v Nižboru. Tímto chci upozornit všechny, kdo se chce výstavy zúčastnit, že se blíží první uzávěrka !!!!

Nožka jako baletky...

15.08.2012 02:01

Bydlíme na okraji Prahy. Náš dům je 50 m od rozlehlého pole a právě se z pole sklidila pšenice a vzniklo úžasné strniště, než to zemědělci zorají. Vzala jsem na pole Deny, což je fena Německého ovčáka mého syna, ale abych toho neměla málo, tak ji občas na pole vezmu. Miluje házení kamenů, hroud a prostě užasně blbne, skáče, válí se na zádech a nějaké to strniště ji naprosto nerozhodí. Když se vyblbla, odvedla jsem ji domů a vzala sebou Kukýna ve snaze, že vystřídám všechny buldoky. Kukýn šel způsobně vedle mě a sotva vstoupil na strniště, začal přešlapovat a nadskakovat jako baletka.O nějakém úmyslu běhání či válení ve strništi nemohlo být ani řeč, přesto, že jsem to tam za těch pár dní měla už s Deny pěkně vyválené. Ve snaze Kukýna trochu povzbudit, aby nebyl bolestýnek  a rozmazlínek jsem popoběhla sem a tam. Kukýn sice tedy po mém vzoru  taky, ale jelikož jsem dýchavičná tak jsem zbrzdila, rozhodila rukama a říkám mu : tak hele, začni blbnout ne? To jsem neměla dělat !!!! Vůbec jsem to totiž nečekala, ale Kukýn se rozběhl proti mně, výzvu na hraní vzal doslova, skočil na mě svojí plnou váhou a drobeček to zrovna není, já to nečekala a už jsem se válela ve strništi. Jestli strniště píchá nebo ne jsem fakt nezaznamenala, protože mi prasklo v kotníku a bylo mi na omdlení. Na poli se mi omdlít nechtělo, jak znám mojí rodinu, našli by mě asi po vánocích, tak jsem se kulhajíc dobelhala domů a před zraky svědků se svalila na dlažbu jako špalek. Jen jsem zaslechla manžela jak říká : co se ti stalo? jsi bílá jak stěna. Zamumlala jsme něco aby se postarali o Kukýna a sundali mu obojek.

Ostaní AB měli prostě smůlu a další hrátky na strništi jsou odložené na neurčito!!!! Já jsem momentálně ráda, že se kolem nich aspoň belhám, ale dokud dýchám, starám se o ně i kdybych měla jezdit na invalidním vozíku. Kukýn nemůže za to, že má paničku nemehlo :-)

 

Absence

14.08.2012 13:46

Omlouvám se za prodlevu aktualizací, která byla způsobena jednak tím, že jsem měla zájem rozjet diskuzní fórum, což se doufám povedlo a taky jsem zde měla opět týden vnučky a vnuky.

Tak honem musím napravit, co jsem zameškala. Na našem dvorku nic nového. Naďa je v pohodě, baští normálně, protože jinak je nežravec, teď tedy něco občas sbaští. Nejvíc asi syrové maso, vařené ji moc nebere.

Brayen je trochu zlobivé miminko, je to těžké když je sám a nemá si s kým hrát. Snaží se hrát si sám, válí se na zádech, provokuje vysokou trávu a loví granule. Je to legrační. Jeho maminka si s ním hrát nechce, je nevrlá a tak raději nepokouším osud. Sára prohárala bez problémů, hubnutí se nám zatím moc nepodařilo i když malilinko možná ano.

Mazlíček

01.08.2012 13:35

Jelikož jsem měla opět překročen limit dat, nemohla jsem vložit aktuální fotky a musela jsem čekat na nový měsíc. Tak vkládám sobotní fotky a aktuální opět budu průběžně vkládat.

Naďa je březí na 100% ,ale tentokrát nějaký mimořádný vrh neočekávám, má malé bříško. Fenka Sára hárá, ale jelikož letos štěňátka měla, krytí nebude.

Naďa

26.07.2012 13:52

Pokud někoho zajímá Naďa, tak na 90% zabřezla. Píšu raději na 90, protože u buldoků je možné všechno  a to od falešné březosti až po dělání si legrace z paničky :-) Ale myslím si že březí prostě je !

Naďa jako jediný buldok u nás není tlustá a je to buldok, který se prostě nedá vykrmit, ani kdybych ji kupovala zákusky v cukrárně a roštěnky u řezníka. Prostě si vezme tu svoji dávku a víc ani ň a taky jako jediný budlok u nás je hodně mlsná. Teď, ale žere normálně, možná trochu víc, ale to bude tím, že ji samozřejmě nadržuji a vybírám pro ni lepší kousky. Naďa drží spíše na syrové maso než na vařené a nemá ráda přílohy.

Z Brayena se udělalo nádherné štěňátko, bohužel jsem půjčila kartu z foťáku, tak Vám sem nemohu vložit fotku. Vložím v sobotu nebo v neděli. Baští už všechno, moc mu chutná taky syrové masíčko. Už to není žádné morčátko, už je to prostě buldok. Je pěkně krátký, hezky mu narostla hlavička a myslím že to bude veliký fešák a pohodář. Věčně spí na zádech a je opravdu moc hodný.  

 

Fáze rozmazlovací...

22.07.2012 21:57

Dnes byla zahájena fáze rozmazlovací jedináčka. Normálně štěňátka nerozmazluji a nechávám je si hrát společně se sourozenci a maminkou. Když je vyjímečně jedináček, potom se rozmazlování prostě neubráním. Brayen už občas stojí o společnost a tak jsem se s ním dneska několikrát poňuchňala a už z toho bude pravidlo. Dostal do obýváku postýlku, hračky a do jídelny chodí baštit. Náhradní maminka ho sice miluje jako vlastního, ale už má cecíky samou modřinu a ani se nedivím. Brayen si vezme do tlamičky ten její malinký cecík a je jako vysavač. Natáhne ho jako prak, v cuku letu vycucne  a už jede na druhý a je jak vývěva :-)

Sám už z misky začíná baštit čím dál lépe, tak počítám s tím, že ve středu jorkšíračku propustím z její služby. Moc mi pomohla a odchov byl naprosto úžasný a bezproblémový. Šíleně vyhubla a byla jako dech i když byla krmena štěněcím Royal Caninem. Začala jsem ji tedy vařit kvalitní masíčko, které ji moc chutná a žere tím pádem pomalu jako buldok a krásně nabrala. Sice se občas pěkně po... protože na takovou stravu není zvyklá.

  

Výzva...

21.07.2012 15:00

Připravila jsem pro Vás diskuzní fórum a pevně věřím že se zapojí alespoň pravidelný návštěvníci stránek.Podělte se se zážitky s AB, ptejte se na to, co Vás zajímá, udělejme si takovou malou "drbárnu" o AB. Každý má nějaké zkušenosti, rady, typy atp. Věřím, že to bude pro nás všechny, kdo má rád buldoky přínosem. Podělte se o zkušenosti s veterináři, koho doporučit koho nikoliv, kde se dá koupit levné maso, kde mají akci na granule atp.

Nevhodné nebo vulgární příspěvky budu mazat a  prosím nezneužívat pro reklamy.

Jako příkladem samozřejmě půjdu já a připravím článek na který můžete reagovat. Věřím, že se zapojíte :-)

Pohled z ptačí perspektivy..

20.07.2012 21:22

Foceno ze střešního okna :-)

Dostávám dotazy na Naďu, tak Naďa ( druhá z leva) je v naprostém pořádku, ale březí je zhruba 4 týdny a nedokážu opravdu říct, zda březí je nebo ne. Na sono nepojedu, protože na sono bych jela jen v případě nějakého problému a ten naštěstí není. S Adélkou jsem jela na sono proto, že ona bez důvodu přestala úplně žrát, což u ní bylo velice divné. Dnes už se Adéla zase láduje jak nezřízená a je širší než delší. Po miminu se ji nestýská vůbec a je v naprosto těžké pohodě.

Béďovi jsou dneska 3 týdny, snažím se ho přikrmovat štěněcím mlékem, namočeným piškotem, smetánkem, namočené granulky a dokoce už i namleté maso. Vezme si jen  "aby neurazil" , ale výrazný hlad opravdu nemá a o přikrm zájem nemá. Přesto za ním věčně lezu s nějakou pochoutkou, ale to spíše ze zvyku, protože v této době štěňata bežně již přikrmuji.

<< 15 | 16 | 17 | 18 | 19 >>