Odchod Amandy

26.05.2012 21:26

Odjela nám Amanda¨a jsem ráda, ono u štěňátek je to stejné jako u dětí. Velké hlídání a hlídání a zase hlídání.

Kde zase to štěně je, co zase dělá, jen aby někdo nenechal otevřené dveře a Amanda nevyběhla ven a nespadla do bazénu atd..

Už si potřebuji na pár dnů oddechnout a vyčistit si hlavu od věčného hlídání, abych se zase příště mohla na štěňátka těšit.

Úspěšný odchov štěňátek není žádná legrace a je to obrovský kus práce. Není problém mít štěňata někde ve stodole, podsypat  hoblovačkami, dát jim lavor vody a 3 x denně jim nasypat granule různé kvality. Znám takové chovy – nechovy a přesně takto  bych já odchovávat štěňata nemohla. Je pravda, že patrně štěňata vyrostou i v takových podmínkách ale tam bych si já štěňátko nekoupila, neboť  takový chov  je tedy jen o penězích a k chovateli bych moc důvěru neměla.

Já  mám štěňátka od narození u sebe v ložnici a na očích je mám téměř 24 h denně, když spím, mám je u sebe v posteli jako mimina. Když povyrostou, tak je učím baštit, v ohrádkách mají deky a hračky  které se musí pravidelně prát . Neustále je  sleduji, zda jsou v pořádku, pravidelně je vážím a omývám, každé štěně mám denně několikrát v ruce. Když počasí dovolí, vynáším je ráno na zahradu  a potom zase domů, tahám je jako kočka koťata. Vařím jim a starám se o to aby z nich byla nebojácná štěňata, která znají děti, lidi a aby prostě byla dobře socializovaná. Věnuji se jim jak jen nejlépe dovedu, při štěňatech se vše v naší domácnosti točí jen kolem štěňátek která jsou u mě na prvním místě.

Tak věřte, že jsem ráda, že jsou všechna štěňátka u milujících rodin a že jsou všechna v pořádku. Amanda odjela, trochu byla při odchodu vyjevená kam to vlastně jde, ale doma na ní čeká Zorka, kterou mi pán k mé velké lítosti nepřivezl ukázat, ale bylo horko, tak jsem to chápala.