3.4. Emilka

12.04.2017 18:12

V pondělí 3.4. jsem ji dopoledne opět dala na zahradu a každou chvilku ji kontrolovala...kolem poledne jsem zaznamenala, že zalézá po túji....sice nic zvláštního, ale divné mi to bylo...na zavolání přišla a zdála se dobrá i piškoty sežrala. I jsem si v duchu říkala, že ji už večer asi nechám v domečku.Kolem druhé hodiny se mi zdálo, že se rozdýchává a tak zase hezky šup domů, ať ji mám na očích. Venku totiž pod tújí sežrala pěkný kus trámu. Teplota  ve 14.30h zmeřená a 37,9.V 15 h začala zvracet...sahla jsem si do ní, štěně nastavené nebylo, ale ucítila jsem jak má odpor a snaží se tlačit...a začala z ní téct trochu plodová voda...žlutohnědá, ale jen malinko.Ihned jsem volala na veterinu že je průšvih, naložila fenu a jela tam...mám to tam 10 minut. Tam už doktor studoval snímky které pořídila před týdnem jeho kolegyně a už jak jsem byla ve dveřích, tak mi řekl že je to nesmysl...že fena březí není. Řekla jsem: pane doktore...ta fena rodí !! A on že ne....že na snímku nejsou kostřičky. Začal feně prohmatávat břicho, jako by chtěl nahmatat štěňata u kokršpaněla ...evidentně buldokům vůbec nerozumí. Řekla jsem mu, že jsem si do ní sáhla a že tlačí...tak to taky udělal...dokonce i uviděl taky pár kapek tekutiny a tak  nakonec připustil, že by eventuelně mohla před časem potratit a teď chce ty potraty vypudit. To že by vysvětlovalo, že tam nejsou kostry. Ptala jsem se, zda je to vůbec možné...že se mi to nezdá, že by fena snad musela mít zánět nebo otravu....mít v sobě takovou dobu potrat. Tak prý to možné je...Nevím, ale..zdá se mi to jako blbost. 

Fenu tedy vzal na ultrazvuk...mají takové vyrobené necky z molitanu, potažené šustícím igelitem a na to pokládat a znásilňovat rozdýchanou fenu...prostě už mi nervy tancovaly a srdce jsem měla v krku...hrozně se o své psy bojím a tak jsem doktora popoháněla, aby to netrvalo dlouho...že Emilka strašně dýchá a je trochu ve stresu. Uklidňoval mě...pani Holmanová klid...ona dýchá v pohodě. Netuší, že když buldok nedýchá v pohodě, tak už je to jen krůček k tomu jít kopat hrob. A nakonec velké překvapení pro doktora, že tam něco je...ale současně že tam je něco i čemu ještě tluče srdíčko. A tak že musí fena znovu na rtg. Už se ve mě začala vařit kre i vztek a ptám se, proč jako zase rtg ??? A on že prostě potřebuje vědět jak to tam je. Tak rtg. uděla...a opět k ničemu...opět tam nebylo nic vidět. Nevím co to mají za rtg. dala jsem najevo pochybnosti co je to za krám ale on mě  ujistil, že se jedná o špičkový stroj využívaný i v nemocnicích...možná někde v Somálsku ...protože jinak nevím.  Začal se řešit císař a řekněte mi tedy, co by jste udělali vy. Je to veterina, doktor má diplom a máte tam rodící fenu. Ve Slaném nemáte avizovaného cístaře a není to zrovna za rohem. 

Tak jsem se dožadovala alespoň přítomnosti u císaře....no, tak to tedy ani náhodou. Jsou špičkové pracoviště...přeci....v Austrálii ani v USA by to atky nebylo možné...a budou mi ji intubovat ...i když si to nepřeji...a budou ji dávat inhalační narkozu...i když si to já nepřeji...já mám povoleno pouze zaplatit 5000,- Kč bez papíru samosebou. Nakonec jsem mávla rukou a řekla....prosím Vás!!!! aspoˇn mi tedy vraťte fenu živou.  A odjela jsem, že si mám za hodinu zavolat.

Zde snímky těsně před císařem :