Malé a menší :-)

25.03.2012 22:49

Nebo starší a mladší....popravdě nevím jak jim říkat. Vrh "Z" a vrh "A" je takové moc.....no, prostě divný. Tak malinký se mají výborně a jsou nádherný. Jedno jako druhé. I když jich je osm, tak přibývají suprově a přibližně stejně. Bříška mají pořád plná a tak to má být. Nekňourá to a co nepochopím je, jak je možné že si je Růžena (Roxana) tak skvěle vycepovala, že 4 spí a čtyři tankují a po chvilce se vystřídají. Při takto silném vrhu jsem měla vždy problém je k feně naskládat tak, aby se všechna štěňata napila. Většinou jsem dávala fenu pomalu na záda a štěňata ji štosovala na patra. Jak je vidět,dobrá fena si poradí i bez mé péče. Je úžasné pozorovat, jak si Růžena, když má všechna štěňátka řádně nakrmená  vyleze z ohrádky, nabaští se a napije a praští sebou mimo bednu a užívá si klidného spánku. Je to obdivuhodné, jak je chytrá a bojí se, aby náhodou nějaké štěňátko ve spánku nezalehla. Tento postup není běžný a dělá to pouze Růžena, zatím jsem to u jiné feny nezažila. Myslím tím u takto malinkých štěňátek. Později samozřejmě od štěňat odchází každá fena.

Co se týká starších miminek, tak ty jsou prostě krásný,nádherný a nejhezčí moje zlata. Nádherné hlavičky,úžasný pigment,heboučké,plyšové a voní štěňátkama a čumí to na mě, jako že jsou to ta nejhodnější štěňátka pod sluncem. A ono zatím jsou, ale myslím že už brzy tomu tak nebude a začnou bitky a už nebudou ani tak voňavá :-(

No, co se dá dělat. Když je příjem, musí být i výdej. Pračka se mi točí neustále, ale nestíhá a nestíhá. Už aby někdo vymyslel papírové plenky pro štěňátka :-)