Jak už to tak bývá.....

11.10.2016 13:52

Když není žádný problém, tak samozřejmě určitě nastane v době, kdy mají dětičky odcestovat k novým páníčkům. A mrňata se poslední týden tak rvou, že to za celá léta chovu já opravdu nepamatuji....a to alzhelmera zatím skutečně nemám. Jeden bafne druhého za pysk, nohu nebo ucho a táhne ho přes celou ohrádku jako kořist..... připomíná to lva, který si táhne ulovenou antilopu ....prostě strašný predátoři !!! A tak se stalo, že den před odběrem fenečce vyhřezla haderova žláza..., harderská, zlzná, třetí víčko, cherry aye a já nevím jaké všechny to má názvy, ale je to to jeden a ten stejný problém.  Jako řádná chovatelka jsem tedy musela na veterině nechat problém vyřešit a odstranit, abych předala štěňátko v pořádku. Pan doktor sice tvrdi, že to se rvaním nemá nic společného, ale jelikož jsem viděla na vlastní oči, jak bráška ségru  táhnul a ta měla oči vykulené jako pekinéz, tak mi nikdo tuto spojitost nevymluví. Naštěstí vše dopadlo dobře a holčička dostala bolestné v podobě pěkného masíčka z panenky.

Mrňata tedy odchází a jelikož to tentokrát byla opravdu pěkná  "sebranka"  a i pár šedivých vlasů mi přibylo, tak si připadám jako ta rodina z reklamy, kdy se loučí s kočičkou Půjčkou, pláčou....a davají ji na cestu raneček  s akvarijní závojnatkou a sotva za ni zaklapnou dveře, tak pomalu pořádají mejdan. Mejdan pořádat nebudu, stýskat se mi překvapivě bude, ale na ticho a klid se už opravdu těším.

Hlavně ať se mrňata mají dobře a dělají jen radost a žádnou starost. Pusa na čumáček je upřimná a na trochu klidu po náročném kraválu snad mám i nárok...tentokrát to skutečně bylo náročné.