Jak nepřijít o buldoka......

12.08.2015 02:09

Musím říct, že buldoky chovám hezkou řadu let, ale nepamatuji, že bych se kdy setkala  v létě  s takovým vedrem, Dlouhodobé extrémně vysoké teploty skutečně nepamatuji. Léto je léto a já i moji buldoci léto milujeme....rozhodně více než zimu. Současné vysoké teploty překvapivě snášíme dobře já i moji buldoci...ty si pohodově opalují bříška na sluníčku a jsou v naprosté pohodě. Když jim je vedro, tak si zalezou do svého psího domečku, který je vykachlíkovaný a především dostatečně izolovaný tak, aby v létě v něm byl příjemný chládek a v zimě teplo. Tady je vše v pořádku a počasí nás prostě nezaskočí. 

Ale je to jiné u feny po porodu. Roxana....chudinka, není už na buldoka žádná mladice, ale rozhodně to není žádná babča. Je to naprosto pohodová fena, kterou hodně zajímá dobré papaní....vlídné zacházení, miluje děti, troufale si dovolím tvrdit, že i mojí maličkost. 

Nojo...ale v tomto vedru a porod!!!! To se nedá závidět ani pohodové feně. Před porodem se hodně rozdýchala...popravdě rozchrčela. A toho já se u buldoků bojím asi nejvíc. Po probuzení v tom hodlala pokračovat a proto ve snaze, abych o ní nepřišla....je to opravdu hodně nebezpečné....tak jsem ji vysvětlila, že je nutrie a její režim ji i takový zavedla. Růžena prostě ve vaně se studenou vodou musela strávit několik .....hodně dlouhých hodin a já solidárně s ní. Tak tady  dávám fotku...a příště napíšu, jak to bylo dál.