Dnes bez fotek....

12.02.2016 21:44

Nemohu vám sem vložit ani aktuální fotečky....miminka totiž zvládají své první učení a to baštění. Tak tuto dobu bych klidně ráda přeskočila...pokud by to tedy bylo možné , ale útěchou mi je, že to trvá tak cca 3 dny. Ale jsou to taková čuňátka, že jsou zalepená po celém těle a blahořečím, že je únor a nelítají mouchy...protože to bych tady měla asi slušné rojení a přiletěly by i všechny vosy ze středočeského kraje. 

Potýkala jsem se zde s problémy...přeci jen.... Dixi není zvyklá ani tady, ani na mě a i když se zdála, že je v naprostém klidu, tak v klidu určitě nebyla. Nechtěla baštit. Z prvu vůbec...potom bylo mírné zlepšení, ale vykoupené tím, že jsem  lezla  po kolenách na zemi...a každé sousto ji vkládala do tlamky...aby ho Dixi v zápětí nenápadně vyplivla. Baštila by syrová kuřata s kostí...to jo, to ji náramně chutnalo, ale jelikož není ....tedy nebyla zvyklá na syrové kosti, tak jsem byla poněkud rozpačitá, zda dát či nedat. Každé venčení jsem usilovně hlídala její vyprazdnování a mívám malo kdy takovou radost z hovínka, jako když ho vyrobila Dixi....velký pocit úlevy jsem měla, jako bych ho snad vyrobila já :-)

Jelikož milá mamina trochu své mateřské povinnosti sabotovala tím, že si sežrala jen pro ni přijatelnou denní dávku, tak se to samozřejmě odrazilo na naplnění její cisterny...a následně na denních přirustku miminek. Při vážení jsem nebyla ani trochu spokojená, ale jelikož mám bohaté zkušenosti s Emilčaty, která byla jako blechy, tak vím, že to parádně doženou až zacnou baštit. A tak miláčkům připravuji pochoutky jako zakysanou smetanu s medem....kašičky, mleté masíčko, namočené granulky, dětské piškůtky s mlékem slazené hroznovým cukrem a jelikož  miláčkové naštěstí neodkoukali  anorexii od maminky, tak vše přijímají s povděkem a vše jim chutná. Jsou sice jako čuňátka a rozhodně nepřipomínají novorozence ušlechtilé rasy ... dokonce s PP,...ale já vím, že po absolvování rychlokurzu stolování je malinko "opláchnu" a budu moci fotit, dokud mi paměťová karta bude stačit. Tak fotky příště.