Ach ti veterináři !!!!!!

16.09.2013 14:52

Ten kdo vlastní buldoka mi dá jistě za pravdu, jak moc je důležité mít svého opravdu dobrého a zkušeného veterináře který zná určitá specifika tohoto plemene. Pokud plemeno AB nezná, potom uškodí ne jen pejskovi, ale především peněžence majitele a často poškodí dobré jméno chovatele.Takové názory : máte ho obézního, uberte krmení, krmte jedině značkou krmiva která nabízíme u nás......tak to je naprosto běžné, ale jelikož je v dnešní době veterinární klinika témeř na každém rohu, tak to ma za následek ten, že na pejskovi se hledají možné a nemožné vady a problémy,navrhují se nákladná léčení a operace . A co si budeme povídat...AB je snadná kořist, je to plemeno které má řadu problémů především v době dospívání. Pokud veterinář u pětiměsíčního buldoka, který má ještě klopené uši prohlásí, že je to v pořádku a že má pejsek čas do půl roka aby uši složil, tak je to vidět, jak toto plemeno nezná. Pokud veterinář udělá u pětiměsíčního štěněte na základě rentg.snímku prognózu, že pejsek bude mít DKK a režíruje neuvěřitelný a smutný budoucí jeho život, tak si myslím své. Ano, může mít skutečně DKK, ale který buldok ji nemá??? 

Co mě, ale opravdu v poslední době rozzlobilo, je příběh malého Fantomase a Vás paní majitelko prosím, aby jste se nám v diskuzi k tomu vyjádřila aby to byl odstrašující případ pro všechny. Pejsek 5 měsíců - nádherný, baští, běhá, pije a najednou začne mít ve stolici krev. Ano, to se může stát a příčin může být hned několi. Paní majitelka mi, ale zavolala celá nešťastná, že jim pejsek asi umře, neboť pani veterinářka prohlásila, že je pejsek velice vážně nemocný, ale že udělá maximum pro jeho záchranu. Samozřejmě jsem se lekla a chtěla znát dg., ale ta stanovena nebyla. Ctěla jsem tedy vědět, jaké vyšetření pejsek podstoupil a ono vůbec žádné !!!!! Žádné krevní testy, žádné výtěry, žádné sono...nic, pouze oznámení že pejsek je těžce nemocný! Pejsek dostal entizol a těď se podržte, dostal mezi lopatky strongold, který je na organismus zátěž, přeci jen to jsou jedy do těla a měl by se tento přípravek aplikovat v době kdy je pejsek v dobré kondici, nikoliv když má krev ve stolici. A co mě vůbec dorazilo nejvíc, že pani majitelka dostala 2 tablety na odčervení a měla je pejskovi dát za dva dny.Naštěstí mi pejska přivezli ukázat a dohodli jsme se že do budoucna budou navštěvovat jiné veterinární pracoviště a odčervovací tablety samozřejmě pejskovi nedali, protože potom by skutečně mohl mít vážné zdravotní problémy, mohl by dostat tak silný průjem, že by byl dehydrovaný a potom by se skutečně jednalo a vážný stav. Včera jsem se informovala a pejsek je už v naprostém pořádku a paní amjitelka už k této " veterinární odbornici " nešla už ani na kontrolu.

Znám spoustu případů, kdy veterináři tvrdí úplné pitomosti,.... trachea buldoka je zúžená ( samozřejmě často je a nemají ji jak hadici od vysavače), měkké patro je moc měkké a mělo by se operovat, vráska způsobuje zapařeninu a proto ji v poslední době často operativně odstraňují a stává se z toho jakási móda a prostě čím víc problémů a operativních zákroků která jsou finančně nákladná, tím lépe. Nájmy za prostory nejsou nic levného, vybavení ordinace taky a když není dostatek nemocných psů, tak si musíme pár problémů vyčarovat.

Lidi prosím vás, mějte rozum. Buldok je skutečně specifické plemeno, má řadu problémů a s tím se musí počítat a občas i do té peněženky sáhnout a zaplatit nákladnou léčbu, ale tak jsme si ho vyšlechtili a takový se nám líbí. Buldok  není automobil KIA, na které dává jeho výrobce sedmiletou záruku. Je to buldok a verinářům úplně všechno nevěřte !!!