Blog

Obývák nebo psí bouda???

04.04.2012 00:24

Náš obývák je asi už spíše psí bouda. Taky na co by měl asi tak  být, co?  Čas na válení u televize nemám a stejně  v té bedně nic kloudného nedávají. Můj manžel, který nemá moc zvláštní pochopení pro mou lásku ke štěňátkům je,  .....jak to jen říci, ...rozladěn?  To asi není to správné slovo, ale budu to tak nazývat. Myslím ho totiž nevytočí nic víc, než plná koupelna a vana dek, hader a štěněcích hraček, které čekají frontu na pračku :-) ... a je tedy pravda, že po růžích zrovna nevoní. Prý si mám dát na branku nápis " U Azora " :-(   Ale nám ( mě a štěňátkům ) to vůbec nevadí a když je nejhůře, děláme že neslyšíme a voláme : ty jsi něco říkal??? Většinou je odpověď jen nějaké brmlání, protože ve skutečnosti má manžel buldoky taky rád :-)

Návštěva!!!

02.04.2012 01:22

Naše miminka měla návštěvu a Vánoce :-)   Návštěva přivezla plné platíčko velkých pribináčků.

 

A po konzumaci vypadala takto :-(

Vrh "A 2" a vrh "Z"

01.04.2012 18:45

Aktuální foto štěňátek z vrhu "A -2", naleznete v sekci " štěňata ". Daří se všem výborně, maminka Růžena je sice výborná máma, nic méně to bohužel není ani Veselá kráva ani kravička Milka...prostě to není rekordní dojnice, aby v pohodě a do sytosti uspokojila osm hladových buldoků, co věčně řvou hlady. Pomalu musím přikrmovat.

Vrh "Z" je povedená pětice, jsou to pohodová štěňátka a baští výborně a na můj vkus až skoro dost. Milují maso, ale nevadí jim ani granulky. Papáníčko musím dávat s rozumem, protože to jsou malinký vepříci. Jsou hodný, nervou se ani nezlobí a dokonce se doma slyšíme, což u některého vrhu někdy nebývá, protože štěňátka mají tak hlasité projevy, že není slyšet ani vlastního slova.

Ze všech štěňátek mám velikou radost, je to štěstí a velká nádhera ta malá stvoření pozorovat. Chov buldoků je opravdu velice náročný a vyčerpávající, štěňátka musí být vždy na prvním místě. Každá minuta, každá hodina, každý den se musí točit pouze kolem těch mrňousů bez ohledu na to, jak Vám je. Pokud přijde nemoc, je to opravdu vražedná kombinace mít právě štěňátka buldoků. Vím o čem mluvím, poslední dny jsem si to totiž prožila.Jsou věci, které počkají, štěňátka nikoliv. Kdybych měla lézt po čtyřech, moje štěňátka jsou u mě vždy na prvním místě a to i na úkor mého vlastního zdraví. Když se mi, ale udělá lépe a já se na ty svoje štěněcí děti dívám, tak vím, že mi to opravdu stojí za to.  

A tady fotečky vrhu "Z"

Malé a menší :-)

25.03.2012 22:49

Nebo starší a mladší....popravdě nevím jak jim říkat. Vrh "Z" a vrh "A" je takové moc.....no, prostě divný. Tak malinký se mají výborně a jsou nádherný. Jedno jako druhé. I když jich je osm, tak přibývají suprově a přibližně stejně. Bříška mají pořád plná a tak to má být. Nekňourá to a co nepochopím je, jak je možné že si je Růžena (Roxana) tak skvěle vycepovala, že 4 spí a čtyři tankují a po chvilce se vystřídají. Při takto silném vrhu jsem měla vždy problém je k feně naskládat tak, aby se všechna štěňata napila. Většinou jsem dávala fenu pomalu na záda a štěňata ji štosovala na patra. Jak je vidět,dobrá fena si poradí i bez mé péče. Je úžasné pozorovat, jak si Růžena, když má všechna štěňátka řádně nakrmená  vyleze z ohrádky, nabaští se a napije a praští sebou mimo bednu a užívá si klidného spánku. Je to obdivuhodné, jak je chytrá a bojí se, aby náhodou nějaké štěňátko ve spánku nezalehla. Tento postup není běžný a dělá to pouze Růžena, zatím jsem to u jiné feny nezažila. Myslím tím u takto malinkých štěňátek. Později samozřejmě od štěňat odchází každá fena.

Co se týká starších miminek, tak ty jsou prostě krásný,nádherný a nejhezčí moje zlata. Nádherné hlavičky,úžasný pigment,heboučké,plyšové a voní štěňátkama a čumí to na mě, jako že jsou to ta nejhodnější štěňátka pod sluncem. A ono zatím jsou, ale myslím že už brzy tomu tak nebude a začnou bitky a už nebudou ani tak voňavá :-(

No, co se dá dělat. Když je příjem, musí být i výdej. Pračka se mi točí neustále, ale nestíhá a nestíhá. Už aby někdo vymyslel papírové plenky pro štěňátka :-)

Naše miminka - vrh "A-2"

23.03.2012 20:47

Tři holčičky :

A pět kluků:

Vrh "Z"

23.03.2012 20:43

Už jsme pěkný buldoci!!

První den.

21.03.2012 23:23

Navzdory mému zdravotnímu stavu se štěňátkům daří skvěle a doufám že to tak zůstane. První den máme úspěšně zvládnutý.Onemocněla jsem opravdu hodně šílenou virozou, včerejší den, ještě před porodem jsem trávila na poliklinice na ORL atp. a ani dnes mi není lépe. Omlouvám se proto, že informace nejsou podrobnější, ale spíše se divím, že to ještě všechno zvládám.

Miminka jsou úžasná, moc hodná a spokojená. Máme za sebou první vážení a váha je od 33 - 45 dkg, což při tak velkém počtu je velice slušné.Smolka nám taky zdárně odešla, tu já nemám vůbec ráda a snažím se, aby štěňátkům odešla co nejdříve a neudělala jim trávicí problémy.

Růžena, jak já říkám Roxaně, je taky velice hodná a starostlivá máma. Růžena je zkušená matka a když vidí, že miminka jsou napitá, v teple a v pořádku, tak si vyleze z bedny, lehne si mimo bednu a začne pořádně zařezávat a chrápat, až drnčí i skříně :-) Myslím, že v bedně se bojí tvrdě usnout a v tom je stejná jako já. Když už mi únava pokládá hlavu a zavírají se mi roletky, pěkně miminka naskládám do bedýnky, dám si je vedle sebe na postel a teprve potom se v klidu na 2 hodinky prospím. Když se vzbudím až za 3 hodinky, všechna štěňátka jsou živá a ještě nikdy mi hlady neumřela. Je to lepší, než zariskovat, usnout a mezi tím Vám fena zalehne štěňátko. Zlobit by se na ni člověk nemohl. Osm dětí je osm dětí a uhlídat se nedají, fena je po narkóze  unavená a vyčerpaná a málér může být hned. Dělám to takto už dlouho a myslím to vyhovuje fenám taky, protože mi do postele nelezou a nehledají štěňata a pěkně v klídku se prospinkají a potom jde zase všechno lépe. Když mají mrňousové hlad, tak mi u ucha začnou řvát a já chtě nechtě je musím k mamince naskládat.

Ozvu se až budu mít další informace a bude mi trochu lépe. Zdravím všechny příznivce a děkuji za gratulace!!

První jarní den !!

21.03.2012 16:32

První jarní den pojala Roxana opravdu stylově a narodila se ji nádherná mláďátka.Vrh opravdu vydařený,vyrovnaný a miminkům i jejich mamince se daří dobře.

Pravidelné vážení

16.03.2012 22:46

Součástí odchovu je i pravidelné vážení, jako u opravdických miminek v porodnici. Denní přírůstky máme vynikající, což znamená, že se všem miminkům daří skvěle.

Začíná život !!!!

13.03.2012 17:52

Štěňátka se už budou muset pomalu naučit baštit z misky. Jsou šikovná a jde jim to na začátek výborně. Dostávají namočené granulky Royal canin-starter s jogurtem. Taky se už pokoušejí o první krůčky, ale ještě se jim poněkud rozjíždějí nožičky :-)

<< 23 | 24 | 25 | 26 | 27 >>