Blog

Sladké sny

15.05.2012 13:52

Zdeno z Agátové cesty

14.05.2012 14:29

Za krásné fotečky pejska, kterému doma říjkají Udo děkuji paní Monice.

Pachatel přistižen na místě činu.

13.05.2012 19:47

Záhada je vyřešena a mé podezření se potvrdilo. Nevhodné předměty štěňatům dává můj mladší vnuk Davídek. Prý dárek, dárek, dárek...

Život se štěňátky

13.05.2012 00:32

Do šesti týdnů věku štěňátek je to nejnádhernější období, co si jen chovatel může přát. Alespoň já to tak mám. Štěňátka jsou kouzelná, jsou roztomilá, legrační,voní jako štěňátka, krásně papají, pěkně nabývají, mají nádherná očička, čumáček, tlamičku i ocásek a i faldíčky,něžně si spolu hrají a roztomile capkají :-) Prostě je vše  zalité sluncem a srdíčko plesá radostí nad krásným a vyrovnaným vrhem.

Ale.... v osmém týdnu to začne ! Už si vůbec něžně nehrají, ale věčně se koušou, rvou a řvou. Nepapají, ale žerou co se do nich vejde, věčně vylévají vodu, koušou především věci které pro ně nejsou určeny, ničí věci, všude jich je plno a v této době to je slušná demoliční četa. Čím více štěňat ve vrhu, tím více zničených věcí v domácnosti a úměrně k tomu mé psychické i fyzické vyčerpání.

Mé věty se od ranního probuzení periodicky opakují :  Dobré ráno mimina.....ježišmarjá, vy jste to tady zase zřídila!

Tady máte baštu a vodu!

Teď jsem Vám to tady uklidila a už to tu máte zase zřízený!

To už zase máte vylitou vodu?

To už máte zase hlad?

Nekousej ho!

Ty ho taky nekousej!

Nechte se!

Buďte chvíli z ticha!

Co jste to zase provedli?

Já se z Vás zblázním!

Co to zase máte? Kdo Vám to sem dal, fuj, dej to sem!

 

A tak to jde pořád dokola a jen se usmívám nad návštěvníky, kteří tvrdí jak jsou sladký a jak by si je nejraději vzali domů všechny :-)

Jen já vím, co tato parta dokáže a že v každém tom roztomilém očičku vidím 16 čertů a že ta moje zlata umí vymyslet i nemožné a já si už připadám,že patřím více do smečky než do rodiny a jen se divím, že ještě nemám vlastní očkovací průkaz, evidenční známku na krku a tetované ucho!!!!

 

Tak se nám ochladilo...

12.05.2012 14:03

Počasí si dělá fakt co chce :- (

Buď je vedro k padnutí, nebo zima taková, že ty moje "zlatíčka" nemůžu pustit ani na zahradu. Řežou se už jako koně, je to sice někdy zábavné je pozorovat, ale čeho moc, toho je příliš. Hlasité hraní mi občas sice leze pěkně na nervy, ale s tím nic neudělám, to bych je musela naučit zpívat, což se mi zatím nepodařilo. Ale vadí mi, že se tahají za kůži na hlavě tak, že je nebezpečí že jim vyhřeznou třetí víčka.

Prostě už je čas, aby se štěňátka  pomalu začala  zabydlovat v nových domovech, ukončila školku a zahájila základní vzdělání slušného chování. Když jich je tolik, tak mám pocit, že to jsou všechno adepti na polepšovnu :-)

Ono i přenášet tolik štěňat hned na zahradu a hned domů....je to cca 33 kg živého buldočího temperamentu a už velice nerada jim sloužím jako živá hračka, protože mají zoubky jako jehličky. Ale když to všechno konečně usne, jsou to miláčkové a dívat se ně je to nejkrásnější co znám.

 

Co všechno štěňátka dokážou.

10.05.2012 14:50

Následující článek je určený všem majitelům štěňátek a to současných i budocích a není rozhodující, zda se jedná o štěňátko z naší chovatelské stanice nebo od jiného chovatele.

Štěňátka dokáží opravdu neuvěřitelné věci, ale bohužel dokáží i takové věci, které je přímo ohrožují na životě. Je pravda, že když máte doma jen jedno mrně,tak většinou nedokáže vymyslet tolik lumpáren, jako když jich je sedm a co nenapadne jednoho, tak to napadadne třetího nebo pátého.  Občas se pozastavím nad tím, jak se jim to vůbec mohlo podařit, neboť se mi to zdá  technicky naprosto neproveditelné, pokud se tedy vzájemně nevysazují do výšky a netrénují spartakiádu, ale prostě se jim to nějakým způsobem podaří. Nebezpečí číhá úplně všude, elektrické kabely je lákají stejně tak jako kdejaká díra do které mohou strčit hlavu a potom ji nemůžou vytáhnout, dokonce i okapový svod je láká natolik, že do něho hlavu vtlačí, v ohybu kolene se jim vyvrátí a už je zle. Úplně nejlepší zábavu mají, když někde, asi od "někud z nebe" přilétne igelitová taška, ve které se mohou udusit a nebo ji rozšrotovat tak, že ji sežerou a to nemusí dopadnou nejlépe. Nikdy nepochopím, kde se podobný kus igelitu na zahradě vzal, když tam před tím určitě nebyl :-( . Stahnout ubrus ze stolu, na kterém je vařící kafe je pro miláčky naprostá hračka a vůbec všechny dečky a ubrusy je lepší odstranit z dosahu. Ona taková broušená váza, nebo něco podobného, když spadne štěněti na hlavu tak to nedopadne většinou bez úrazu. Zlatíčka dokážou zlikvidovat naší zahrádku venku, ale i pokojové kytičky v bytě a všechny kytičky nejsou zrovna jedlé a některé jsou přímo hodně jedovaté. Na záhrádce i pozor na přípravek proti slimákům, který je prudce jedovatý a psům dost chutná !!!

Ani laškování s hmyzem není vhodná zábava. Mravenec pravděpodobně neublíží, ale taková sršeň už moc náladu na hraní se štěňátkem nemá a může způsobit fatální následky.

Pokud máme štěňátko a k tomu malé děti jako je tomu u nás, tak nestačím štěňatům vyndávat z tlamičky naprosto nevhodné hračky, jako jsou např. hopíky,lego, drobné hračky a vůbec... já,pokud mám víc štěňátek, tak je strašně nerada pouštím volně po bytě, protože jsou jako ze živého stříbra a nestačím to hlídat. Na zahradě je to jiné, snažím se jim poskytnout bezpečný kus na zahradě, ale jsem si jistá, že i tam mně jednou něčím překvapí.

Úplně za nejhorší pokládám protivného souseda, který nemá rád pejsky ani zvířátka, pro našeho mazlíka nebude mít pochopení a bude natolik zvrácený, že našemu miláčkovi hodí něco otráveného. Naštěstí se mi něco podobného nikdy nestalo, ale vím, že tyto případy rozhodně nejsou ojedinělé a stávají se fakt poměrně často. Mně se spíše stává, že se vzbudím a před domem mám uvázaného cizího psa. Stalo se mi i to, že jsem měla u auta přivázaného cizího německého ovčáka, který byl přivázaný na řetězu a na krku měl řetěz připnutý vysacím zámkem, škrtil se a bylo to v zimě v mrazu. Pes byl hladový a vyděšený, ale strach z cizího velkého psa jsem překonala a podařilo se mi ho zachránit. Brutální a odsouzeníhodné a kdybych člověka, který tímto způsobem u mého auta psa uvázal, tak bych mu udělala to stejné. To jsem, ale odbočila.....

Znám štěňata, znám co dokáží a snažím se předvídat a přesto se mi dnes mohl stát velký malér. Zlatíčkům se doma podařilo si do ohrádky natáhnout velkou záclonu z obývákového okna. Když pominu, že ji kompletně zničili a vzal ji tedy čert, tak se jim ze silonové záclony podařilo vyrobit silonové lano, protože to jsou šikovný prckové. To není všechno, protože to lano si jeden chytrý chlapeček omotal kolem krku. Naštěstí si ho neomotal tak těsně, aby se uškrtil, ale i tak se mu to samozřejmě nelíbilo a škubal se na tomto nedobrovolném vodítku čas, který mně přesně není znám. Nutno dodat, že nekvílel, neřval a ani ostatní mimina neječala a pokládala to za ůžasnou zábavu, že za záclonu mohou škubat, což klukovi určitě dobře nedělalo. Pokud slyším kvílení, běžím vždy a pokaždé zjistím, že se jedná o neškodnou bitku a kousání ucha a nebo nějaké končetiny. Při této zábavě byla štěňátka vzorně hodňoučká a přesto mohlo dojít k velkému maléru. Ohrádku mám vždy od záclony odsazenou a opět mám zkušenost, že můj odhad  bezpečné vzdálenosti pro příště musím přehodnotit.

Očkování a tetování

08.05.2012 21:36

Dnes máme úspěšně absolvovanou návštěvu u pana veterináře. Všechna štěňátka nám pan doktor důkladně prohlédl a zjistil, že jsou všechna zdravá a ve výborné výživné i psychické kondici. Nemají žádné vady, mají perfektní skusy, nechybí jim žádný zoubek ( spíše jich mají ještě o nějaký ten navíc ), žádné kýly a kluci mají varlátka přesně tam, kde je mají mít. Očkování i vše ostatní proběhlo v naprostém pořádku.

Aktuální fotečka

06.05.2012 16:53

Všechna štěňátka máme zadaná.

03.05.2012 22:07

Oznamuji všem zájemcům o štěňátka AB, že v současné době máme všechna štěňátka zadaná. Máme, ale nakrytou naši Adélku a plánujeme i krytí fenky Naďi a proto si můžete  štěňátka z naší chovatelské stanice zarezervovat z dalších vrhů.

Varováńí !!!!

03.05.2012 15:11

V poslední době mi píše a telefonuje hodně lidí, že naletěli na podvodníka při prodeji štěňátek AB. Jedná se většinou o zahraniční nabídku, inzerát s fotkou nádherného štěňátka za směšnou cenu. Je požadováno zaplatit zálohu a po zaplacení se už prodávající neozve. Je to prostě podvod : -(

Já nemohu pochopit, že se najdou lidi, kteří uvěří tomu, že někdo může prodat nádherné štěňátko s PP, např. za 4 - 6 tisíc Kč a to dokonce v některých případech i s dopravou.

Já sama jsem na podobný inzerát už upozornila adminy na jednom inzertním webu, neboť tam někdo špatnou češtinou nabízel štěňátko AB a u inzerátu byla fotka mého odchovaného štěňátka Xandry. Evidentně se tento nešvar začíná hodně rozšiřovat a proto lidi...neblázněte a nevěřte všemu !!!!

<< 21 | 22 | 23 | 24 | 25 >>